Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Duurzaamheid

Als onderdeel van Maxeda DIY Group, Brico en BricoPlanit spelen een prominente rol in de samenleving en bij de ...

Meer informatie

de uitvoering willen we onze verantwoordelijkheid nemen in het streven naar duurzaam ondernemen. Maatschappelijke verantwoordelijkheid betekent voor ons als groep het bereiken van zakelijk succes op manieren waaruit respect blijkt voor mens en milieu, met het handhaven van normen en waarden.

Wij tonen respect voor mens en milieu en we vragen al onze medewerkers en leveranciers om bij al hun zakelijke beslissingen rekening te houden met de korte- en lange termijn invloeden op het milieu en gemeenschap. Bij al onze activiteiten moeten wij de reputatie van Maxeda DIY Group als rolmodel voor maatschappelijk verantwoord ondernemen bewaken.

Enkele voorbeelden:

Maxeda DIY Group heeft in samenwerking met andere doe-het-zelf keten een “standaard Duurzaam Verpakken” ontwikkeld voor al zijn winkel formaten.

Met Light as Service van Philips, kiest Maxeda DIY Group voor duurzaamheid en een nog mooiere winkelbeleving.

En natuurlijk voelen we ons ook verantwoordelijke voor de continuïteit van natuurlijke grondstoffen en heeft als streven dat in 2020 95 % van het hout en de hout bevattende producten is gecertificeerd.

Kwaliteit

Maxeda DIY Group is retailer van de belangrijkste merken in de Doe-Het-Zelf markt. Sommige van die merken zijn ons ...

Meer informatie

eigendom. Continu ligt onze focus op het verbeteren van assortimenten, zowel door betere inkoop als door verbetering van onze eigen merken.

Onze Business Units en zakenrelaties betrekken producten uit een groot aantal landen met zeer verschillende culturele achtergronden en uiteenlopende sociaal-maatschappelijke omstandigheden. Daarom stellen wij een aantal basisvoorwaarden aan de wijze waarop en de condities waaronder door onze leveranciers en fabrikanten wordt gewerkt. Dit geldt voor alle producten en diensten die we kopen, van enkele producten tot professionele diensten, in elke markt over de hele wereld waar we actief zijn.

Wij zullen samenwerken met leveranciers en hen hierbij helpen, ofwel door op specifieke gebieden hulp te bieden of door hen in verbinding te stellen met BSCI (Business Social Compliance Initiative), een organisatie die de sociale ontwikkeling van de organisatie volgt door jaarlijkse audits en zelfbeoordelingen. Maxeda DIY Group is deelnemer aan het BSCI.

Corporate Governance

Maxeda DIY Group hecht veel belang aan een goede corporate governance. Onze Raad van Commissarissen speelt een...

Meer informatie

cruciale rol in het houden van toezicht op de strategische en financiële ontwikkelingen van Maxeda DIY Group. De Raad van Commissarissen bestaat uit zowel investeerders als externe bestuurders.

De Raad van Bestuur van Maxeda DIY Group is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de onderneming en wordt voorgezeten door Guy Colleau, CEO Maxeda DIY Group.

Meer weten over
duurzame ontwikkeling?

Vind een job

Volg ons op sociale media